100 dagar kvar!!

God kväll på er!

Idag är det exakt 100 dagar kvar till julafton, hur galet är inte det! Det innebär att det är ca 70 dagar kvar tills det är dags att börja pynta och fixa på riktigt, oj oj oj vad jag längtar!

Något som vi faktiskt är i behov av nu, som jag skrev igår, är ju mer inredning och julpynt nu när vi bor större. Och det gör ju det ännu roligare att titta på alla vinter och julkollektioner som nu släpps av de stora varuhusen. Idag tänkte jag att vi skulle kika på Ikeas nyheter. Jag är inte heeeelt såld på hela deras kollektion, några av bilderna ger mig inte supermycket julkänsla, men alla är vi olika så jag tänker att jag visar lite från de olika delarna.


Vi börjar med några favoriter som är julstämning för mig. Jag föredrar det röda, även grönt och lite dunkelt, det är julmys för mig. Därför hade jag gärna haft något liknande detta:

Utan lampan över köksbordet, den gav mig inte riktigt julkänsla. Dessa bilder gillade jag också, just bakningen ger mig sådan längtan till julen och julkänsla (skräll). Jag tyckte det var så fint med spetsen så på pepparkakorna! Men frågan är hur det blir när man gräddar pepparkakorna, kanske inte lika fint. Julklappspapperna var så så fina, vi behöver verkligen inte fler men kommer nog inte att kunna motstå att köpa någon (läs några) rullar... Längtar redan nu tills det är dags att slå in massa fina paket och sen se dem ligga under den pyntade granen, MYS!

Och så lite fler mysiga bilder, granar i olika formar, stjärnor och fint paket. Jag gillar granen man sätter på väggen. Perfekt om man gör en egen paketkalender.

Här kommer lite bilder som inte riktigt faller mig i smaken, eller rättare sagt inte får mina tankar att fara till julen, men alla har ju olika stil så det kanske finns någon av er som gillar dem och då ska ni ju självklart få se nyheterna! Just blått är ingen julfärg för mig men kannan är väldigt fin.

Till sist kommer lite småplck som gärna hade fått flytta hem till oss. Speciellt den röda stjärnan, ett par såna hade jag velat ha i några fönster. Julkulorna är så söta, får jag nu min vilja igenom med två granar så behöver vi ju lite fler kulor....

Till sist vill jag visa dessa fina pepparkaksformarna och de små mini-pepparkakshusen. Jag bakar inte pepparkakor så ofta men om jag gjorde det hade jag velat ha dessa.

Gillar

Kommentarer