Cookie dough-paj

Magisk är ordet som Fredrik använde om den här pajen, om än väldigt mäktig. Jag har själv inte smakat på den men det kommer snart komma nytt tillfälle för det. Det är ingen julig paj det här men jag måste dela med mig! Detta är en no bake- paj, alltså en kaka som bakas utan ugn, vilket jag föredrar, alltid superenkelt att baka och det går typ inte att misslyckas. Perfekt om ni vill imponera till fredagsfikat eller någon helgmiddag. Pajskalet utgörs av oreo-kakor, innehållet är cookie dough med ett täcke av chokladganache som slutligen toppas med hackad daim. Ja ni hör ju, massa gott ihop blir ju (oftast) alltid gott. Här kommer receptet som ni måste testa!

Ingredienser

Pajskalet

- 50 g smör

- 1 paket oreokex

Kakdeg:

- 150 g rumsvarmt smör

- 1,5 dl farinsocker

- 0,5 dl socker

- 1 tsk vaniljsocker

- 0,5 dl mjölk

- 4 dl vetemjöl

- 200 g hackad mjölkchoklad (eller mörk choklad) eller 2 dl chokladknappar

Chokladtäcke

- 200 g mjölkchoklad eller mörk choklad, välj det du föredrar

- 1 dl vispgrädde

- 25 g smör

Topping

- 2 stycken hackade dubbeldaim

Gör såhär:

- Smält smöret till pajdegen.

- Mixa kakorna i en matberedare tills det bara är smulor kvar. Häll i det smälta smöret och mixa en stund till.

- Tryck ut degen i en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter. Det ska även upp en del på kanterna. Ställ formen i kylen medan ni blandar ihop kakdegen.

- För kakdegen: Vispa ihop det rumsvarma smöret med farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa tills det är fluffigt. Tillsätt sedan mjölken och blanda runt med slev. Häll sedan ner vetemjölet och knåda in det ordentligt i smeten tills det blir en smidig deg. Tillsätt till sist den hackade chokladen/chokladknapparna och knåda in dem ordentligt i degen.

- Tryck ut degen i pajformen och ställ i kylen medan choklad ganachen ska blandas ihop.

- Häll den hackade chokladen, vispgrädden och smöret i en kastrull och värm på låg värme tills chokladen och smöret smält. Häll sedan chokladtäcket över kakan och toppa med den hackade daimen.

- Ställ i kylen ett par timmar innan den ska serveras. Går även bra att förbereda dagen innan den ska ätas.

Lämna gärna en kommentar om ni testar och säg vad ni tycker!


Gillar

Kommentarer