Som jag nämnde i fredags fick jag ju för mig att baka fudge sisådär en timme innan vi skulle åka, då hade jag inte packat färdigt heller hehe. Inte mitt smartaste drag men det gick bra ändå till slut. Nu tänkte jag dela med mig av detta recept som är en stor favorit på vårt julbord.

Du behöver:
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 1,5 dl strösocker
- 25 g smör
- 180 g marabou med salta mandlar
- 2 dl grovt hackade salta mandlar

Såhär gör du:
- Koka upp vispgrädde, sirap och socker på medelvärme tills det når 122 grader.

- När den når rätt temperatur, ta av kastrullen från plattan och rör ner smör och choklad. När chokladen och smöret smält och det blivit en blank smet ska nötterna blandas ner.

- Häll upp i en bakplåtsklädd form. Låt stå i rumstemperatur i ca 30 min, ställ sedan in fudgen i kylskåpet ett par timmar innan den ska skäras i fina bitar. Kan frysas.

Mums, sött och salt är väl en gudomlig blandning?!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments