Julkalendern i SVT 2020

Godmorgon alla fina!

Jag insåg att jag har ju missat att prata om årets julkalender i SVT! Vad är detta för julblogg tänker ni nu, noll koll. Ja lite så känns det ibland men här kommer det, bättre sent än aldrig!

Redan i januari i år släpptes det vad årets julkalender skulle handla om. Den heter Mirakel och handlar om två flickor som reser i tiden och byter plats med varandra. Flickorna Mira och Rakel bor på samma rum i samma herrgård, skillnaden är att Rakel bor där 100 år tidigare än Mira. När ett konstgjort svart hål kraschar in på vinden skapas ett maskhål genom tiden som förbinder december 2020 med exakt samma stund 1920. Av misstag sugs flickorna in i hålet och byter plats med varandra och får då lära sig att leva i en helt annan tid. Mira ska leva som fin flicka i Rakels kropp på 1920-talet och Rakel ska i Miras kropp hantera att hennes fina hem förfallit i hundra år och försöka klara chocken av att leva i den moderna tid som är nu. I rollerna ser vi bland annat, Babben Larsson, Annika Andersson och Johan Glans, det är ingen dålig uppställning det.


Jag vet inte riktigt vad jag känner inför årets kalender. Det känns väl kanske inte superjuligt... Samtidigt var förra årets julkalender julig med snö och tomtar men det var verkligen inget som föll mig i smaken. Ett riktigt fiasko och jag tror inte ens att jag såg klart till slut. Så vem vet, detta kanske överraskar och är kanonbra, vi får vänta och se helt enkelt...

Gillar

Kommentarer