Mörkt

Nu har vi klivit in i oktober och hösten och mörkret är nu ett faktum. Ja mörkret tycker jag verkligen märks av nu, det är mörkt till typ halv 7 och börjar skymma vid 17. Då får man passa på att tända ljus och mysa till det. Vi har även en braskamin i huset nu som vi inte testat att elda i ännu, det kommer nog snart bli dags. En sådan där riktigt höstruskig dag när det bara öser ner, då ska jag sitta i soffan, läsa en bok och lyssna på sprakandet i kaminen.

Oktober betyder också att vi kommer närmare att släppa lös juligheten ordentligt. Snart kan jag nog inte hålla julmusiken borta och ett och annat ljus med juldoft kommer förmodligen att tändas. Jag är också sugen på att börja testa lite nya recept och baka massor. Vi får se helt enkelt...

Något som står klart är i alla fall att till helgen ska jag till Stockholm och ha en tjejhelg med de bästa tjejerna jag vet, det ska bli så härligt med lite paus från jobbet och bara massa myshäng. Det kommer inte bli en sån vistelse som vi tänkt från början med strosande i stan, med tanke på den nya vågen av pandemin som nåt oss nu men det blir garanterat bra ändå. Kanske blir det bullbak på söndag, det är ju ändå kanelbullens dag!

Hoppas ni får en härlig första oktober 🍁

En bild från en höstdag promenad för några dagar sedan

Gillar

Kommentarer