Planerar för saffransbak 

Hej i höstrusket!

Har ni haft en fin helg? Min helg har vart fylld med god mat, fint sällskap och en hel del fix. Men som vanligt är det slut alldeles för fort. Det var extra lyxigt imorse när man fick en extra timme att sova och ändå kunna gå upp tidigt och ta vara på dagen. Tyvärr vart vädret inte så mycket att ta vara på här hos oss, regn, rusk och mörker. Just mörker är ju bara att vänja sig vid nu, det är det kommande 5 månader kommer bestå av.

Men med mörker är det ju perfekt att ta fram ljusslingorna! Vi hängde upp vår gamla igår men insåg att det inte funkar lika bra nu när vi har ett balkongräcke av plåt istället för glas. När det blåste inatt lät det som att det haglade i sidled. Idag var vi därför och köpte en ny slinga som vi bara ska linda runt räcket, men det ligger kvar i förpackningen.

Helgen har inte bestått av så mycket juligt. Det som jag har gjort som jag tänkt på länge är att förbereda inför första saffransbulle-baket. Jag har i år två olika sorters saffran, ett jag köpte från Matsmart och ett jag köpt i år från Ekosaffran, ska bli spännande att se om det är någon skillnad. Får se när första baket blir av, förhoppningsvis snart!

Nu ska jag kura ner mig i soffan, brasan är tänd och vi ska se en film, förhoppningsvis kan vi komma överens om en julfilm 🎄

Ha en trevlig kväll!

Gillar

Kommentarer