Nu äntligen ska jag ta mig tid att skriva en liten sammanfattning, både på 2017 i sig och julen som varit och lite om kvällen igår.

2017 har varit ett bra år, i mars fyllde världens bästa pappa 50 år, detta firade vi med övernattning på Posthotellet i Göteborg med Schlagershow på Park Lane, väldigt roligt.

Min syster fyllde också jämnt 2017, hela 20 år i februari, och detta firade vi genom en systertripp till London i juni, detta är något vi verkligen borde göra om, det är sällan vi gör saker bara min syster och jag.

Jag avslutade mitt första år på Masterprogrammet i Accounting i juni, efter ett sommarlov som gick alldeles för fort påbörjades den näst sista terminen i min skolkarriär (förhoppningsvis) och nu har jag bara cirka 5 månader kvar och en lång uppsats att skriva innan jag är färdig, vilket känns helt sjukt men också otroligt underbart. Nu på sluttampen börjar motivationen tryta, men jag hoppas att årets nystart ska ge det en skjuts.

I maj gick jag en typ av internship på EY i Göteborg, vilket också kommer att bli min nya arbetsplats i augusti, jag längtar helt galet mycket, det ska bli så sjukt roligt att äntligen få börja jobba på riktigt, med något jag kämpat mot så länge. Nu i början av året kommer jag även vara med och jobba lite under deras högsäsong, är så taggad!

Sommaren var väl sådär vädermässigt här nere på västkusten, men jag hade tur och lyckades pricka in några av de bästa veckorna med min semester. Eftersom jag jobbar helger och när jag kan året runt så brukar jag faktiskt unna mig lite semester på sommaren, det är viktigt att få koppla av ett tag för att orka med att prestera resten av året. De flesta av semesterveckorna spenderades där jag trivs som allra bäst, uppe på vårt sommarställe i Bohuslän, världens mest fantastiska plats.

Sommarens höjdpunkt var dock den 29 juli när två av våra bästa vänner sa ja till varandra, en av de absolut bästa dagarna i mitt liv, att få fira med dessa fantastiska personer på deras stora dag, så tacksam för det! Helt fantastiskt bröllop var det, ville aldrig att det skulle ta slut.

2017 var verkligen året då alla i min närhet fyllde jämnt typ. I slutet av sommaren bjöd världens mest generösa och fantastiska person, min svärfar, med hela familjen på en otrolig resa till Grekland på hans 60-års dag. Vi bodde på ett helt sjukt hotell, har aldrig vart med om liknande, det var så lyxigt! Karpathos var ön vi besökte och det var helt underbart, aningen karg ö men vattnet var sådär turkost och klart, jag har aldrig snorklat innan men det var såå coolt att göra det här då man såg så djupt.

Hösten bestod mest utav jobb och plugg med inslag av myskvällar med både Fredrik och fantastiska vänner. Bäst var dock november med babyshower, 30-års firande och Stockholmsresa med bästa tjejerna. Kan fortfarande skratta för mig själv när jag tänker på Stockholm.

Bloggen startades ju även under hösten och det har vart så kul att få skriva här och dela med mig av mina jultankar, nu till hösten tänker jag att jag ska försöka börja ännu tidigare.

December 2017 toppar dock hela året, tack vare min fantastiska kärlek, pojkvän, sambo, bästa vän, själsfrände och livskamrat. Numera kan han ju också titulera sig fästman. 16 december på vår resa i Rom gick han ner på ett knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. 16 december, också det en dag under 2017 som hamnar i den absoluta toppen bland de bästa dagarna i mitt liv. Egentligen förtjänar detta ett eget inlägg men jag har inte riktigt fått till det. Det hela skedde när vi gick runt och tittade i Forum Romanum efter en heldag med rundtur på Colosseum innan. Jag var trött, kall och hungrig, inte den bästa kombinationen, speciellt inte om man heter Michaela Larsson. När han då föreslog att vi skulle ta ett kort uppe på en utsiktsplats med hela antika Rom bakom oss och skicka till våra föräldrar så var det ingen medgörlig tjej han hade att göra med, speciellt eftersom jag dessutom avskyr att vara med på kort. Men till slut så gick jag med på ett kort (efter att han lirkat med att han skulle betala allt resten av resan, inte ett av mina stoltaste ögonblick eller mina mest älskade egenskaper att vara snål. Eller jag föredrar ekonomisk.) Han fick en spanjor att filma oss, vi stod och poserade ett tag då jag trodde att det var kort men till slut vänder han sig mot mig går ner på ett knä och tar fram en ask, en ensam liten tår föll sakta längs hans kind och det fanns ingen tvekan, han är mannen i mitt liv, han jag vill bilda familj med, bygga ett liv ihop med och åldras tillsammans med. Det var ett solklart ja, och under hejarop från turisterna runt omkring fick jag en ring på mitt finger (bäst som han är har han då köpt en enkel bara för att jag ska få välja själv senare) och vi gick sedan skakade och tagna båda två av händelsen. Jag trodde faktiskt inte att det skulle kännas så stort som det gjorde, ring eller inte jag ska ju vara med honom, men på något sätt blev det speciellt när det blev så definitivt. Det var nästan som på film, cred till honom, jag brukar inte direkt berömma honom för att vara romantisk, där är väl in för sig inte jag heller guds bästa barn, men detta gjorde han över förväntan. Längtar så galet mycket tills jag är hans fru och bli en del av Sevieri-klanen på riktigt.


Rom var för övrigt en underbar resa, vilken otrolig stad?! Så mycket gammalt och häftigt att se och fantastisk mat.

Sedan var det ju dags för jul, en väldigt mysig sådan med 30-årsfirande som övergick till uppesittarkväll först hos Daniel och Ella, julafton med massa härligt sällskap och otroligt mycket mat, juldagen med fantastisk kalkon och även här underbart sällskap.

Året avslutades igår med middag hemma hos en vän, en otrolig kväll som blev lite senare än planerat eftersom jag jobbade imorse, men det var det värt. Tiden gick väldigt fort. Vi åt fantastisk mat och lekte grymma lekar som mitt lag tyvärr förlorade vilket funkar sådär när man är en riktig vinnarskalle, dålig förlorare och påverkad av alkoholhaltiga drycker, så Fredrik levde farligt där ett tag stackarn. Men det var ett mycket bra avslut på ett väldigt bra år.

Nu ser jag fram emot 2018 som, i teorin i alla fall, kommer bli ett om möjligt ännu bättre år, med en bebis i familjen, jag fyller 25, vi ska åka på skidsemester i Italien, både jag och Fredrik tar examen, börjar nytt jobb och massvis av bröllopsplanering, wow vad jag längtar. Det kommer att bli ett fantastiskt år.


Sist men inte minst, stoooooort tack till er som följt med på resan mot julen 2017, jag hoppas att ni vill följa med 2018 också. Kika in runt mitten av september, då kommer jag troligtvis att dra igång lite smått igen, tills dess ha det fantastiskt och ta hand om er.

Pussssss ♥

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments