Saturnus glöggfamilj 2020

I år kommer det bli än svårare att välja glögg när det finns så många spännande nyheter!

Hemma hos oss dricks inte jättemycket glögg, knappt en flaska om året. Men i år kan det hända att det blir några fler, det finns ju så många jag vill testa ifrån Saturnus sortiment! Alla dessa är inte nya utan nyheterna är Saturnus 1893 och Superfruktglögg vit, det låter väldigt spännande tycker jag. Det kommer absolut få följa med hem när jag ser att det finns i butik. Jag är inte så förtjust i glögg med alkohol som jag nämnt tidigare utan jag föredrar saftglögg vilket de flesta av dessa glögg är. Så här beskrivs de olika glöggen på Saturnus hemsida:

SATURNUS 1893 ALKOHOLFRI

Namnet Saturnus 1893 syftar naturligtvis på årtalet när allting startade för det som idag är Sveriges äldsta och största glöggproducent. Även denna glögg har en bas på vin, i detta fall ett spanskt sådant, där alkoholen är borttagen. Saturnus 1893 har en mer traditionell smak, där grunden är lagd med druv- och citronjuice som sedan kryddats med kardemumma, nejlika, kanel, russin, plommon och ingefära.

SUPERFRUKT GLÖGG RÖD

SUPERFRUKT GLÖGG är baserat på ett fylligt smakrikt varsamt avalkoholiserat vin från Spanien kombinerat med hundraprocentigt naturliga oxidantrika, superfruktjuicer från granatäpple, blåbär, blodapelsin och aronia. Glöggen blir extra supergod om man tänker lite nytt och byter ut de gamla hederliga tillbehören mandel och russin mot till exempel en skiva citron, torkade blåbär och tranbär, granatäpplekärnor, skållad mandel eller hackad mörk choklad.

SUPERFRUKT GLÖGG VIT

SUPERFRUKTGLÖGG VIT är ett yngre syskon till fjolårets försäljningssuccé Superfruktglögg. I basen ett riktigt vin, där alkoholen tagits bort, kompletterat med nyttiga tropiska frukter som mango, persika, guava, kiwi och mangosteen. Från laboratoriet i fabriken på Bronsyxegatan i utkanten av Malmö meddelas att kompotten har en syrlig smak med inslag av citrus, kryddnejlika och ingefära, toppad med kardemumma och kanel.

GLÖGG UTAN TILLSATT SOCKER

Glögg utan tillsatt socker produkten för dig som vill att glögg ska smaka glögg. Med kryddnejlika, kardemumma, kanel, ingefära, pomerans och smakrikt spanskt rödvin för extra fyllighet. En glögg där vi inte gjort avkall på smaken – bara sockret.

HALLONLAKRITSSKALLEGLÖGG

Sveriges mest sålda smaksatta glögg med sötsalt smak av Hallonlakritsskalle. Vi vågar nästan säga att vi har skapat en ny jultradition!

CHOKLAD OCH HJORTRON

Glöggen är framtagen i samarbete med Åre Chokladfabrik, som tillverkat handgjorda chokladpraliner sedan 1991. Glöggen är inspirerad av Hjortontryffeln som är ett signum för Åre Chokladfabrik och en pralin som hängt med från starten för 25 år sedan. Resultatet är en mustig glögg med god fruktighet. En ny vinterklassiker som med fördel serveras rykande varm. Alkoholfri. 50 cl.

Bild från menigo.se

GOD JUL GLÖGG

Vår God Jul Glögg har en klassisk glöggsmak och är alkoholfri. Det gör den till en god vinterdryck för såväl barn som vuxna som söker ett alkoholfritt alternativ. Den alkoholfria glöggen serveras varm, gärna med de klassiska tillbehören russin och mandel.

För varje såld flaska skänker vi 1 kr till Världens Barn. Försäljning har redan bidragit med hela 4 145 000 kr till projekt för att hjälpa utsatta barn runt om i världen. Under 2017 genererade insamlingen fantastiska 569 000 kr till Världens Barn. Vår ambition är givetvis att överträffa detta i år!

Bild från köket.se

GOD JUL GLÖGG ALKOHOLFRI

Vår välgörande God Jul Glögg finns nu äntligen även som ekologisk. Glöggen är klassiskt kryddad med nejlika, kanel och ingefära och är alkoholfri. Givetvis är den även KRAV-märkt! Det gör God jul glögg till en extra god vinterdryck för såväl barn som vuxna som söker ett alkoholfritt alternativ. Den alkoholfria glöggen serveras varm, gärna med de klassiska tillbehören russin och mandel.

För varje såld flaska skänker vi 1 kr till Världens Barn. Försäljning har redan bidragit med hela 4 415 000 kr till projekt för att hjälpa utsatta barn runt om i världen. Under 2017 genererade insamlingen fantastiska 560 000 kr till Världens Barn. Vår ambition är givetvis att överträffa detta i år!

Gillar

Kommentarer