Startskottet för bloggåret 2020

Hej hej hej mina fina vänner!

Vi har kommit en bit in i september och många av mina julbloggskollegor är redan igång och jag känner själv hur det börjar pirra i bloggfingrarna och hur jullängtan så smått smyger sig på.

Hur har ni haft det sedan sist? Det har vart ett minst sagt märkligt år och det ser inte ut att vara slut på det ännu och det kommer förmodligen bli en märklig jul för de flesta. Men något vi kan vara säkra på är att det kommer en jul och vi får göra det bästa av det och försöka mysa så mycket vi bara kan.


September är ju ändå en härlig månad där det fortfarande kan bli härliga dagar med sol och klar luft, denna veckan ska ju bli helt otrolig! Det är något speciellt också när alla träden byter färg på löven och det blir kyligare, man tänder ljus och det blir mer mys.

Mitt år har varit som en helt galen berg-och-dalbana. Vi fick den bästa starten vi någonsin kunde ana med ett litet plus på stickan, lyckan visste inga gränser. Jag hade dock en aning från start, en liten känsla av att det var något som var fel vilket vi fick bekräftat 10 veckor in i graviditeten och missfallet var ett faktum. Samma vecka, 3 dagar innan missfallet, gick min morfar bort, vilket kom som lite av en chock. Det var nog den värsta och tuffaste veckan i mitt liv. Jag har aldrig vart så lycklig som jag var bara en månad tidigare och helt plötsligt var jag nere på botten. Jag vet ju hur otroligt vanligt det är med missfall men när man väl är där är det otroligt tufft. Nu kanske det blev väldigt privat, men är det inte lite det en blogg är till för? Samtidigt försöker vi vara ganska öppna med det, varför skulle vi inte när det är så vanligt? "Tabun" måste bort. Idag är det mestadels bra, men det kommer fortfarande stunder då det blir påtagligt vad vi hade, om en bara för ett litet litet tag. Framförallt nu när vi är där i den tid då vi skulle blivit föräldrar om historien slutat lyckligt. Men en dag blir det nog vår tur.

Efter en fruktansvärd februari kom Covid-19 med full kraft och inget blev som vanligt. Sedan vände det i april igen i takt med att ljuset återkom i vår Sverige: vi köpte vår första bostad och blev därmed husägare. Sedan juli har vi lämnat lägenhetslivet och fullkomligt välkomnat radhuslivet. Och efter en underbar sommar med massa vila, och lite för lite sol, är det nu höst och julen närmar sig. Kan ni tänka er huuuuur mycket jag längtar till att nu få pynta ett helt hus inför julen??!! Så mycket! Jag jobbar stenhårt här hemma för att få igenom att vi ska ha två granar i jul, en riktig på nedervåningen och så vår plastgran på övervåningen. Hur mysigt hade inte det varit? Jag har alltid svårt att välja vilken färg jag vill ha på granen, nu skulle jag ju kunna ha en rödaktig och en med vitt och silver, perfekt! Än så länge har jag inte fått igenom det, men det är ju ett tag kvar….


Förra årets julgran

Men innan vi kommer så långt så är det massor vi ska hinna med. Det har redan börjat trilla in nyheter, både i butiker och i realeser från olika företag. Det har till och med redan släppts en hel del adventskalendrar. Allt detta ska vi gå igenom den kommande tiden. Jag är så taggad på alla fina nyheter, för en gångs skull kanske det blir så att vi köper hem en del, vi har ju trots allt en större yta och fler rum att pynta, himla synd.... Jag ska även ge mig ut och försöka göra en del second hand fynd, det är ju så fint att blanda lite nytt och gammalt samtidigt som det är bra att inte konsumera så mycket.


Men nu får det räcka för idag! Vi startar säsongen med denna recap av året och så hörs vi snart igen! Nu ska jag mysa i soffan med ett Allers julmagasin från förra året som jag fått av mormor och nästa gång vi hörs, då ska vi titta på Ikeas julnyheter.

Hoppas att ni får en fantastisk kväll!

Gillar

Kommentarer

Ida
,
Åh va mysigt att du är igång och bloggar igen!! Längtar ocksp till julen 😊
Glöm aldrig att du är bäst! Puss
JulmedEla
JulmedEla,
❤️❤️❤️
nouw.com/julmedela
Annie,

Jag beklagar sorgen <3 Det måste ha varit fruktansvärt för er.

Men spännande med ett helt hus att inreda inför julen:D

www.varanlillajulvra.blogspot.se
JulmedEla
JulmedEla,

Tusen tack <3 Ja det var ingen rolig tid, men någon gång vänder det förhoppningsvis. Ja det ser jag verkligen verkligen fram emot! 😃

nouw.com/julmedela